کاشت مو با دستگاه اتوماتیک برای بسیاری از مراجعین جذاب است و تصور می کنند کاشت مو با دستگاه می تواند کیفیت بهتری را ایجاد کند در ادامه این مطلب توضیح می دهیم که آیا واقعا کاشت مو با دستگاه اتوماتیک کیفیت بهتری نسبت به کاشت موی عادی دارد یا خیر.
بسیاری از مراجعین تصور می کنند که این دستگاه روش کاشت جدیدی را اجرا می کند اما در واقع چنین نیست و روش کاشت همان FIT است که موجب می شود فولیکول های مو دانه به دانه خارج گردند و در قسمت جلو سر کاشته شوند.
دستگاه SAFER که مخفف کلمه(Suction Assisted Follicular Extraction and Reimplantation ) میباشد در کاشت مو اتوماتیک به کار می رود.
این دستگاه دقیقا روش FIT را تقلید کرده اما با این تفاوت که بدون دخالت دست انسان ان را انجام می دهد.
کاشت مو با این دستگاه که از سال 2000 وارد ایران شده است توسط تعداد محدودی از کلینیک ها و پزشکان اجرا می شود.
این دستگاه به تنهایی می تواند از قسمت بانک مو فولیکول های مو را خارج کرده و گرافت ها را از هم جدا نماید و سپس به روش پانچ در قسمت جلو سر بکارد.
بر خلاف آن چه تصور می شود دقت این دستگاه پایین بوده و حدود 30 الی 40 در صد فولیکول های استخراج شده را از بین می برد.
همچنی از عوارض این دستگاه ایجاد جوش و تخریب های پوستی است. بدترین نکته درباره این دستگاه این است که احتمال انتقال بیماری ها به دلیل عدم امکان استریل نمودن تمام قسمت های دستگاه به خصوص تیوپ های انتقال دهنده گرافتهاست.
به همین دلیل اسفاده از این دستگاه ممنوع شده است.
ربات ARTAS کاشت موی رباتیک را با سرعت بالا و بدون از بردن گرافت ها با کیفیت کامل و کمترین میزان درد خون ریزی انجام می دهد. این رباط ایرادات دستگاه SAFER را نداشته و نتایجی به مراتب طبیعیتر و زیباتر به همراه خواهد داشت.
ذکر این نکته اهمیت دارد که تاکنون این دستگاه وارد ایران نشده و هیچ کلینیکی از جمله کلینیک کاشت مو در مشهد کاشت مو با رباط ARTAS را انجام نمی دهد.
رباط ارتاس با یک الگوریتم خاص مجهز شده است که می تواند بهترین موها برای برداشت را انتخاب کند و با شبیهسازی سه بعدی از نواحی مختلف سر می تواند بهترین زاویه کاشت مو را انتخاب کرده و خط رویشی طبیعی ایجاد کند.