تاثیر کورتون بر ریزش مو چگونه است؟ کورتون یا کورتیکوستروئید و یا به طور خلاصه استروئیدها چربی هایی هستند که در کبد از کلسترول ساخته میشوند و غده فوق کلیوی از آنها برای ساختن هورمون های بدن استفاده میکند از جمله مهمترین هورمون های استروئیدی ساخته شده در بدن میتوان به هورمون کورتیزول اشاره کرد که البته به طریق مصنوعی نیز قابل ساخته شدن هستند و به عنوان دارو از این هورمونها استفاده میشود و در واقع به این قبیل کورتیکوستروئید هایی که به روش مصنوعی تولید شدهاند و مصارف دارویی دارند کورتون می گویند، که در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شوند. از جمله برای درمان بیماری هایی از قبیل: آسم و مشکلات برونشیت، رفع مشکلات پوستی گوناگون مانند اگزما، رفع مشکلات بینی و روماتیسم مفصلی. اگر دچار ریزش مو شده باشید می توانید با اطلاع از قیمت کاشت مو در مشهد از کلینک شاهد طب برای کاشت اقدام کنید.
کورتون ها حاوی دو تاثیر مهم در بدن انسان هستند اول این که باعث مهار و سرکوب التهاب در بافت های بدن فرد می شوند و دوم اینکه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن فرد میشوند که البته این اثرات در درمان بیماری ها استفاده می شود. گفتنی است که داروهای کورتونی در اشکال متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند از جمله در اشکال مختلف موضعی به صورت پماد چشمی، پماد درون گوش، اسپری های استنشاقی و پماد های جلدی و قرص های خوراکی و اشکال تزریقی.
کورتون ها داروهای محبوبی هستند که می توانند عوارض جانبی زیادی نیز داشته باشند باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف هر دارو علاوه بر فوایدی که دارد عوارض خاص خود را نیز دارا هست و این عوارض الزاماً در محل بیمار شده نخواهند بود.
اگر شما یکی از مصرف کنندگان داروهای کورتونی هستید شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا مصرف مصرف کورتون باعث ریزش مو خواهد شد یا نه ؟
در پاسخ به این سوال که آیا مصرف کورتون باعث ریزش مو میشود یا نه باید گفت که کورتون ها داروهای قوی هستند لذا از استفاده آنها بدون اطلاع پزشک خودداری کنید و عوارض جانبی این داروها نیز بر حسب مقداری که از آنها مصرف می کنید متفاوت است.
در این بخش ابتدا به عوارض جانبی این داروها اشاره خواهیم کرد و سپس به این مطلب میپردازیم که آیا مصرف کورتون ها باعث ریزش مو میشود یا نه.
از جمله عوارض این داروها می توان به این موارد اشاره کرد:
۱) افزایش یافتن وزن و اشتها
۲) اجتماع چربی در صورت، قسمت بالایی کمر و شکم و سینه
۳) سردرد و سرگیجه
۴) پوست چرب
۵) آکنه
۶) تشنگی شدید
۷) نازک شدن مو
۸) رشد موهای زائد
۹) اختلالات خواب
۱۰) ضعف ماهیچه ها
۱۱) بهبود کند زخم های پوستی
۱۲) لاغر شدن عضلات
۱۳) عصبانیت غیر طبیعی
۱۴) هیجان پذیری بیش از اندازه
۱۵) افسردگی
۱۶) افزایش فشار خون
۱۷) ناراحتی معده
۱۸) کبود شدگی غیر طبیعی
۱۹) ایجاد ادم ( اجتماع آب و نمک در بدن فرد و التهاب و ورم ناشی از آن)
۲۰) انواع دیابت
۲۱) احتمال ابتلا به آب مروارید
۲۲) افزایش یافتن احتمال ابتلا به عفونت ها
۲۳) به وجود آمدن مشکل در کار غده فوق کلیوی
البته این عوارض جانبی با رعایت کردن دستورات و توصیه های پزشک معالج و همچنین با کاهش دز مصرفی دارو می توانند کاهش پیدا کنند اما بیمار نباید بدون مشورت با پزشک در دز مصرفی خود دستکاری کند. گفتنی است که شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی مناسب برخی از این عوارض را به حداقل برسانید به طور مثال می توانید با خوردن غذاهایی که منبع غنی پتاسیم هستند ، اثر افزایش دفع پتاسیم و احتمال کمبود پتاسیم در بدن را که یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف کورتون ها است را کاهش دهید.
از آنجایی که کورتون ها خاصیت هورمون مردانه دارند در افراد مستعد می توانند باعث ریزش مو بشوند.
اگر داروهایی از قبیل بتا متازون یا پردنیزولون استفاده میکنید، باید توجه داشته باشید که استفاده طولانی مدت از این قبیل داروهای کورتونی با دز بالا میتواند به موهای شما آسیب برساند و ریزش مو را به دنبال داشته باشد که البته این عوارض با قطع کامل مصرف دارو و اتمام دوره درمان از بین خواهند رفت. برای اطلاع از قیمت کاشت مو در مشهد نیز میتوانید به همین سایت مراجعه کنید. همچنین میتوانید در این سایت مقاله ای راجع به انتخاب شامپوی مناسب برای رشد بهتر موهای خود بخوانید.