شوره مو و نازک شدن مو دو مقوله کاملا جدا هستند. شوره مو وابسته به پوست سر شماست اما نازک شدن مو مربوط به ریشه مو های شما می باشد. در این مقاله قصد داریم تا تاثیر شوره سر بر ریزش مو را بررسی کنیم. چناچه در اثر هر عاملی دچار ریزش مو شوید می توانید در کلینک کاشت مو در مشهد دوباره زیبایی را به خود باز گردانید.
۵۰ درصد از مردم دنیا درگیر شوره مو هستند، بنابراین شما در این مشکل تنها نیستید. در واقع شوره سر از ناراحتی و بیماری های مزمن پوستی است که در این بیماری، پوست سر هدف گرفته می شود.
ممکن است بنا به وضعیت پوست، سر شما شوره بزند و پوسته پوسته شود. در این حالت اصلا سر را نخارانید و بگذارید به همان حالت بماند. همچنین امکان دارد به دلیل داشتن پوست خشک، شوره به وجود بیاید. ممکن است در یک سری از مردم پوست سر قرمز و ملتهب شود. خوشبختانه شوره واگیردار نیست؛ اما بعضی ها به دلیل اینکه شاید در نظر دیگران شلخته و کثیف دیده شوند، خجالت می کشند.
شوره سر به دلایل مختلفی از قبیل تغذیه نادرست، هیجان و نگرانی و استرس، هوای گرم و مرطوب یا سرد و خشک، پوست چرب، تعریق زیاد، عدم تعادل هورمون ها بخصوص آندروژن ها، مصرف بی رویه مواد آرایشی مو و عدم رعایت نظافت مو (شامپو نزدن مرتب، عدم شستشوی کافی سر و یا باقی ماندن بقایای صابون در پوست سر) ظاهر می شود. علاوه بر این علل میکرو ارگانیسمی و یا قارچی نیز می تواند باعث شوره سر شود.
در بیشتر موارد تاثیر شوره سر بر ریزش مو به صورت مستقیم نیست. بلکه به طور غیر مستقیم سبب ریزش مو می شود؛ چرا که خارش ناشی از آن می تواند موجب ایجاد خراش شود. با ایجاد خراش فولیکول های مو آسیب می بینند، در نتیجه باعث نازک شدن مو می شود.
خارش های مستمر و مزمن پوست سر حتی می توانند باعث کاهش حجم مو شوند. پس اگر مشکل شوره سر مزمن برای مدتی طولانی و همچنین خارش سر دارید، مو های شما نیز شروع به ریزش خواهند کرد. تحقیقات اثبات کرده اند که میزان ریزش مو در پوست سری که شوره دارد، بیشتر از پوست سر معمولی است.
بعضی افراد برای جلوگیری از ریزش موی خود، شستن مو های خود را ترک می کنند. زیرا احساس می کنند که با شستن مو های خود تعداد بیشتری از آن ها را از دست خواهند داد. در واقع این یک اشتباه محض است، به خصوص اگر شما مستعد به شوره سر باشید.
لازم است بدانید اگر هر روز مو هایتان را بشویید، مقدار اندکی از مو هایتان می ریزد و اگر هر سه، چهار روز یک بار مو ها را بشویید، مقدار بیشتری مو می ریزد. چون در واقع حجم مویی که باید در شستشوی روزانه از دست می دادید، یک جا جمع شده است.
در نهایت باید بدانید شامپو نکردن نه تنها سرعت ریزش موی سر را هم کم نمی کند، بلکه اگر موهایتان را به طور مرتب نشویید، چربی و سلول های پوست سر تجمع پیدا می کنند و پوست سر شوره می زند. پس با خیال راحت شامپو کنید.
حفظ بهداشت پوست و مو مانع از به وجود آمدن شوره سر می شود. در طول بروز شوره موی سر شست و شو منظم تر و بیشتر موی سر بسیار اهمیت دارد.
همچنین به گفته بعضی متخصصین علل اصلی شوره سر بر اثر بد غذایی است.
خوردن سبزی ها و میوه ها و مواد پروتئین دار به مقدار فراوان تجویز می شود. غذا هایی که ویتامین های ،A ,E ,B و پروتئین به حد کافی دارند، از شوره سر جلوگیری می کنند.
با بررسی تاثیر شوره سر بر ریزش مو دریافتیم که شوره سر و ریزش مو مستقیما تاثیری بر یکدیگر ندارند.
نکته جالب اینکه برعکس باور اینکه شوره سر باعث ریزش مو می شود، ممکن است درمان ریزش مو سبب شوره سر گردد. اگر ریزش مو را به وسیله دارو درمان کنید، دلیلی برای ایجاد شوره سر خواهید داشت.
به عنوان مثال دارو های ضد ریزش مو مانند Minoxidil، که یکی از دارو های رایج برای افزایش رشد مو می باشد، ممکن است سبب خشکی پوست نیز بشود. به همین دلیل، افرادی که از این درمان ها استفاده می کنند، دچار شوره سر و یا خشکی شدید پوست مرتبط با شوره می شوند.
بهتر است ابتدا علت هر یک را پیدا کرده و سپس برای درمان اقدام کنید.